Hans van der Heijden (Den Haag, 1963) heeft een portfolio van woningbouw, stedebouw, hergebruik, culturele gebouwen en onderzoek. De restauratie van The Bluecoat Arts Centre in Liverpool en de nieuwbouw aan de Hessenberg en in Lakerlopen behoren tot zijn prijswinnende ontwerpen. Zijn onderzoekende beroepshouding resulteerde in de publicatie van boeken en artikelen over architectuur.

Hans van der Heijden schreef mee aan vier edities van het Jaarboek Nederlandse Architectuur. Voor het Rotterdamse architectuurplaform AIR programmeerde hij de debatserie ArchitectuurCases. Hij was hoogleraar in Cambridge, doceert aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunde en hij is als Honorary Visiting Professor in Contemporary Practice verbonden aan de universiteit van Liverpool. Hans van der Heijden schrijft elke maand een column voor Architectenweb.

Hans van der Heijden studeerde architectuur en stedebouwkunde aan de Technische Hogeschool Delft. Hij begon zijn carrière bij Architectengroep Mecanoo. In 1994 was hij een van de medeoprichters van biq, waar hij gedurende 20 jaar als ontwerpdirecteur werkte. In 2014 richtte hij zijn eigen bureau in Amsterdam op.

HvdH_cv_mrt_2020

Foto: Maarten van Haaff, Amsterdam