Harmen van der Wilt

Harmen (Kapelle-Biezelinge, 1985) werkt sinds mei 2020 bij Hans van der Heijden Architecten.

Hij volgde de master Architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Daarvoor studeerde hij Interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie en werkte hij bij Opera Amsterdam. Bij Opera droeg hij bij aan diverse grootschalige museale inrichtingen en tentoonstellingen voor instituten als het British Museum, Louvre Abu Dhabi en Rijksmuseum Boerhaave.

Tijdens de studio De Romeinse Palazzieen door Hans van der Heijden geleide ontwerp- en analyseoefening aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst- kwam Harmen thuis. Hij leerde dat architectuur een middel is om hiërarchieën te definiëren. Gebouwen zijn de referentiepunten voor hun gebruikers en bieden het comfort. Hij is geïnteresseerd in de methoden waarmee architectuur tot stand wordt gebracht en de plek die gebouwen innemen in de stad.

Bij HvdHA maakte Harmen de ontwerp-, bouwaanvraag- en uitvoeringsdocumenten voor de nieuwe woningen Hof Doet Leven in Rotterdam Nieuw-Kralingen. Hij maakte het ontwerp voor het Grenfell Estate in Londen en diverse onderzoeks- en acquisitieprojecten. Harmen werkt nu aan een project met 155 woningen met parkeervoorzieningen in Utrecht Terwijde.

Foto: Jan Bijl, Rotterdam