2 oktober 2019 – Vandaag kreeg ik het nieuws dat mijn column Analogen, is genomineerd voor de Geert Bekaert-prijs. De ingediende tekst Analogen is een bewerking van een van de Timmermansogen die ik voor Architectenweb heb geschreven. De prijs voor de architectuurkritiek is door Archined is ingesteld ter viering van de ontwerpkritiek en ter stimulering van de ontwerpschrijfkunst. Voor de editie 2019 werd gevraagd om teksten die raken aan het thema Wereldbeelden. Er waren 34 inzendingen.

De jury bestond uit Prof. Wim van den Bergh (architect en hoogleraar RWTH Aken), Prof. Lara Schrijver (hoogleraar Universiteit Antwerpen), en Prof. Paul Vermeulen (architect De Smet Vermeulen architecten, criticus en hoogleraar TU Delft). Naast Analogen koos de jury: Ania Molenda – In Defense of Diversity en Violette Schönberger – Paradijs van imperfectie.

Deze teksten zullen op zaterdagavond 16 november tijdens het Pruys-Bekaert Event worden voorgedragen. Vervolgens trekken de jury’s zich terug voor beraadslaging om daarna de winnaars bekend te maken. De aanwezigen in de zaal bepalen wie de Pruys-Bekaert-publieksprijs ontvangt.