Persoonshaven

26 betaalbare huurwoningen in de Rotterdamse wijk Feijenoord

Aan de Persoonshaven is een blok met 26 zogenaamde BeBo’s (BenedenBoven woningen) gebouwd. Er liggen 12 vierkamermaisonettes op de begane grond. Op de kop ligt een woning met een extra, uitgebouwde kamer op de begane grond, zodat het blok aansluit op de belending aan de dwarsstraat. Op de bovenste lagen liggen 13 identieke vierkamermaisonettes met een balkon op het westen.

Het project is uitgevoerd in drie kleuren baksteen. Paarsrode klinkers, die in tegelverband worden gemetseld, vormen een plint en erkerachtige motieven. De gevelvlakken daarboven zijnin een afwisseling van helderoranje en beige baksteen gemetseld. Al deze vlakken zijn in wild verband zonder stootvoegen verwerkt. Gekrulde stalen leuningen en prefab betonnen afdekbanden, muurafdekkers en spuwers vormen terughoudende ornamenten.

Het project werd door Bernard Hulsman in NRC Handelsblad positief besproken en is gedocumenteerd op de websites van Architectenweb, Divisare, ArchDaily en Archello. Download brochure met tekeningen.

Opdracht: Woonstad, Rotterdam 2017 – 2020

Fotografie: Sebastian van Damme