Drents Dorp

Voor de nieuwbouw in het Drents Dorp in Eindhoven is gebruik gemaakt van een ontwerp dat eerder door dezelfde opdrachtgever in de wijk Lakerlopen is uitgevoerd. De woningtypologie is verder verbeterd en de gevels zijn aangepast op de nieuwe situatie. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. De toegangen tot de parkeerterrein zorgen voor verbredingen in de verkaveling.

Drents Dorp werd gepubliceerd in Architectuur.nl. Lees ook het artikel van Kirsten Hannema op Architectenweb.nl.

‘De repetitie van rijtjeshuizen is zo normaal dat Van der Heijden zich afvraagt of je het architectuur zou moeten noemen. Maar het resultaat is helemaal niet gewoon. Daarvoor zijn de kozijnen te fraai geproportioneerd, de ventilatieroosters te zorgvuldig weggewerkt, het warmoranje metselwerk te vakkundig gevoegd- is het, kortom, te vakkundig ontworpen, gebouwd en afgewerkt. Zeker voor sociale woningbouw is dat, helaas, nog altijd bijzonder.’ Kirsten Hannema

Download pdf

Opdracht: Woonbedrijf SHS-Hhvl, Eindhoven, 2011-2014