1 oktober 2019 – Het door ons uitgegeven boek Street Architecture is gekozen als één de best verzorgde boeken uit 2018. Afgelopen vrijdag werd de tentoonstelling van de 33 uitgekozen boeken in het Stedelijk Museum Amsterdam geopend en werd de catalogus gepresenteerd.

Daarin staat te lezen: ‘Street Architecture van architect Hans van der Heijden, architectuurspecialist Karin Templin en vormgevers Haller Brun is een echt architectuurboek. Minimalistisch, geserreerd en gedisciplineerd, met tot het uiterste gestileerde architectuurtekeningen, onberispelijke architectuurfotografie van Stefan Müller en een verrassende inhoudelijke insteek.’

En: ‘Uit alles spreekt zo veel precisie, zorg en liefdevolle aandacht dat het resultaat verre van saai is, maar gloeit van liefde voor het vak, zowel van architect als van boekontwerper.’

Uit 295 inzendingen maakte een vakjury de selectie. De boeken zijn beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze. De Nederlandse vakjury bestond uit: Michaël Snitker (ontwerper), Mijke Wondergem (ontwerper), Eelco van Welie (directeur NAI010 uitgevers), Martijn Kicken (adviseur bij drukkerij Tielen) en Suzanna Héman (assistent-conservator Stedelijk Museum Amsterdam).

Met dank aan drukkerij Rob Stolk, de grafisch ontwerpers Sonja Haller en Pascal Brun, de auteur Karin Templin en de fotograaf Stefan Müller voor hun precisie, geduld en de inzet van hun talent.

De tentoonstelling De best verzorgde boeken 2018 is tot 30 oktober te zien.