Ubuntu

17 oktober 2022 – Bij ieder project opnieuw verdiepen wij ons opdrachtgever en hun doelgroep. Voor woningcorporatie Habion werken we aan 78 woningen binnen ons project in Terwijde, waar mensen verzorgd kunnen worden. Deze zorg is niet altijd nodig, maar woningen moeten er wel geschikt voor zijn. Wij zijn met Habion meteen na gaan denken over de bestendigheid en comfort van de woning. Immers als een woning goed is voor mensen met een zorgvraag, is een woning ook goed voor anderen zonder zorgbehoefte.

Wij gingen kijken bij een recent project van Habion. De aannemer en projectleider van Habion nam ons mee in Ubuntu in Zutphen. Voor ons was het goed om het papieren boek met draaicirkels voor rolstoelen en richtlijnen voor rollatorgebruik gerealiseerd te zien. Wat konden wij bij Ubuntu leren? Eén ding is zeker; vroegtijdig aandacht geven aan details. Dat bepaalt of je echt overal kunt komen met je rolstoel en of je ergens over struikelt of niet.

Transactiemanager José Hoogveld van Habion zegt het simpel: ‘Geen zorgwoningen, maar woningen waar je verzorgd kan worden.’