4 december 2018 – Vandaag verscheen bij Divisare een chique box set met zes cahiers over mijn werk. Vijf daarvan gaan over gebouwde projecten. De fotografie is van mijn vriend Stefan Müller. Het zesde bevat een bewerking van het artikel ‘The Heroism of Rationalism’ dat in 2013 verscheen als nawoord op de Rationalist Reader.

Helaas is het de zwanenzang van de Italiaanse website en uitgever Divisare. Divisare stopt. Op de website staat te lezen: ‘Divisare is een roemrijk experiment geweest dat ons vele jaren veel voldoening heeft gegeven en het heeft laten zien dat er een sterke behoefte bestaat aan de communicatie van alternatieve vormen van hoogwaardige architectuur op het web.’

www.divisare.com is een prachtige website zonder reclame en overbodige informatie. De nadruk ligt op hoogwaardige fotografie die in een overzichtelijke vormgeving te zien is. De gedrukte cahiers vind ik meestal heel interessant en vormen een aanvulling op de zintuiglijkheid van de beelden.

Ik zie het maar als een eer dat de box set over mijn bureau de allerlaatste activiteit van Divisare moet zijn. Het schijnt dat ze in Rome op een vervolg broeden. Ik hoop dat de plannen slagen.

De box set kan hier besteld worden.