31 augustus 2020 – Ondersteboven … geweldig nieuws.

Er is waardering voor mijn werk in de woningbouw en dat doet goed. Ik ga 40 jaar terug in de tijd.

Vanaf het moment dat ik als 18-jarige besloot om naar de TH Delft te gaan, later toen ik bij Mecanoo werkte en vervolgens als zelfstandig architect in Rotterdam en Amsterdam, hield de woningbouw mij in zijn greep.

Zolang al denk ik na over praktische, hoogwaardige woningen die betaalbaar zijn en voor de eeuwigheid zijn gebouwd. Als redacteur van het Architectuurjaarboek zag ik met lede ogen welke desastreuze effecten de verhuurdersheffing van Stef Blok hadden op de kwaliteit van de woningbouw. Niet alleen in het sociale segment overigens.

Ik legde mij niet neer bij de barre realiteit. Ik schreef, ik doceerde, ik discussieerde, ik ontwierp en ik bouwde.

En kijk. Collega-architecten en hoogleraren uit Europa stelden mij kandidaat als Architect van het Jaar 2020.

Dat is een grootmoedige geste. Ik maak van de gelegenheid gebruik om het belang van goede betaalbare woningen onder de aandacht te brengen.

Help je mij knokken? Gun me dan jouw stem voor Architect van het Jaar 2020.

 

 

Link naar video interview Architectenweb

Foto: Maarten van der Haaff