2½ D

Grafisch werk
Print op aluminiumpapier
Tentoonstellingen: Now Then, Bluecoat Arts Centre 2008 / Pasticcio, Venetië, München & Antwerpen 2012 – 2014
2008

2½ D is een grafische interpretatie van de gevels die in de architectonische praktijk zijn ontstaan. De constante is de kernachtige, vrijwel platte representatie van het huis- of wellicht beter: het vereenvoudigde beeld waarmee een bouwkundig artefact in het brein wordt opgeslagen.

2½ D is opgezet als een reeks waarin gevels op dezelfde schaal zijn weergegeven. De gevels zijn in hun verschijning sterk gereduceerd. Er is geen informatie over materialen, designtoepassingen of details die afleiden van het schematische, compositorische idee van het huis. Gevel- en dakvlakken, ornamkenenten en hek zijn steeds in dezelfde grijstoon aangegeven. Er is alleen een illusie van ruimtelijkheid in deze beelden. Ze zijn als het ware 2½-dimensionaal.

De beelden zijn digitaal gemaakt en afgedrukt op alumuniumpapier.

Stukken uit de 2½ D serie waren te zien in de openingstentoonstelling Now Then van het vernieuwde Bluecoat kunstcentrum in Liverpool, 2008, en in de groepstentoonstelling Pasticcio op de Architectuurbiënnale van Venetië, de Architekturgalerie in München en het VAi in Antwerpen, 2012-2014.

 

 

Now Then