Grauwaart

In samenwerking met Franz Ziegler ontwierp HvdH drie woningbouwprojecten voor de wijk Grauwaart in de Vinex-locatie Leidsche Rijn. Een van die projecten is een appartementengebouw dat op de hoek van een bouwblok ligt.

Het hoekgebouw ligt op een parkeergarage. Galerijen en buitenruimten zijn gecombineerd en liggen aan de zuidgevel die aan de binnenzijde van het bouwblok ligt. De plattegrond van de woningen laat een hoge mate van gebruiksflexibiliteit toe. De tweede slaapkamer als eet- of studeerkamer te gebruiken. Daarnaast kunnen alle binnenwanden eenvoudig worden verwijderd of verplaatst.

De entree- en lifthallen zijn afgewerkt met gekleurde lambriseringen. Het hout van de binnendeurkozijnen is slechts voorzien van meubelolie, waardoor een hoogwaardig, maar  onderhoudsarm en solide interieur is ontstaan.

Opdracht: Bo-Ex, Utrecht, 2007-2012

Download pdf